Satellite Jellyfish

Beschildering van een gigantische ongebruikte silo in de haven van Antwerpen

Het verhaal

Tijdens het Tizarte festival (14-23 september 2018 in Antwerpen) hadden we opnieuw het genoegen om onze goede vriend Gooze uit te nodigen! Deze Russische artiest besloot om een “klein” kunstwerkje te maken op een oude verlaten graansilo aan de havendokken.

29 meter hoog en 21 meter breed. Hoe begin je daar in hemelsnaam aan? Simpel: met een roller en 7 emmers verf, een stevige telescopische lift, geen bang voor wind en een handige bestuurder. In slechts 6 dagen nam onze artiest de gevel van kop tot teen onder handen. Dat is enorm indrukwekkend als als je op alle details van deze buitenaardse kwal let. Voor we aan de slag konden, hadden we de toestemming van het lokale bestuur nodig. Dat proces duurt vaak minstens 3 maanden. Daarnaast moesten we ook de eigenaar van de site contacteren om er zeker van te zijn dat we veilig konden werken, zonder overweldigd te worden door een rattenplaag. Of erger nog: dat het gebouw zou instorten. Gelukkig was alles in orde na een zorgvuldige inspectie. De site werd afgeschermd met hekken en we konden naar hartenlust beginnen te schilderen.

Er valt veel te vertellen over hoe de wind je om de oren kan vliegen, hoe nieuwsgierige ratten je in de avonduren van onderaf kunnen aanstaren, hoeveel auto’s en boten er tijdens ons werk langskwamen, en vooral: dat je dit thuis niet moet proberen. Maar uiteindelijk hebben we weer een succesvol muurschilderingproject neergezet met geweldige opmerkingen en woorden van zo’n beetje iedereen die langskwam. Zelfs vrachtwagenchauffeurs toeterden om te zeggen dat we goed werk leverden.

Volgens sommige geruchten zou het gebouw afgebroken worden (met dynamiet ?) voor de aanleg van een verbinding met de Antwerpse Ring.

​Dat zullen we nog wel eens zien…

 

TECHNISCHE SPECIFICATIES

  • Totale oppervlakte: 595 m2
  • Materiaal: beton
  • Breedte: 21m
  • Hoogte: 28.3m
  • Samenstelling: acrylverf en spuitbussen
  • Duur project: 5 dagen
Met dank aan: Zanzibar, Part of Antwerp, de haven van Antwerpen, BAM nv, Gerken Hoogwerkers and Street art Antwerp stelden ons in staat om de grootste Antwerpse mural tot nu toe te maken. Video edit by Dmitry Kalominsky

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Dijleland Gravelroute

Het werk verwijst naar de vele supporters die tijdens het WK wielrennen in 2021 de renners aanmoedigden in hun…

Jong Koersgeweld – Dwars door het Hageland Gravelroute

Het abstracte werk van een fietser te midden van een stofwolk, doet wegdromen naar de wedstrijd ‘Dwars door het…

Jong Koersgeweld – Sven Nys Gravelroute

Het werk van kunstenaar Sam Billen ademt cyclocross. Enkele renners voorovergebogen over hun stuur, ploegen zich een weg door…

Jong Koersgeweld – R. EV 1703 Cycling Route

Het kunstwerk “Rainbow Remco : Aerobullet” toont een monumentaal portret van toptalent Remco Evenepoel. Het portret straalt kracht uit…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief