Antwerpen V-bom raakt Antwerpen in het hart tijdens WO II V

Geen grap.

In 1945 en de jaren en ervoor werd Antwerpen gebombardeerd met V1 en V2 bommen. De verwoesting was zo erg dat ze volledige straten van de kaart veegden.
Zonder deze bommen zou het gebouw dat wij onder handen namen er niet geweest zijn.

Als eerbetoon aan de 75-jarige verjaardag van de bevrijding van Antwerpen, lanceerde de stad een campagne om ons eraan te herinneren dat we nu in vrede leven dankzij de inspanningen van veel mensen. Kinderen en jongvolwassenen kunnen de gevechten van toen moeilijk vatten en om die reden schilderden wij de vernieling die een V2-bom aanrichtte in Antwerpen op de plek waar dat 75 jaar geleden echt gebeurde. Deze in rook gehulde parel is van de hand van onze “veteraan”Toon van Ishoven.

De beelden spreken voor zich.

​Meer info op https://www.antwerpenherdenkt.be of #antwerpenherdenkt op de socials

TECHNISCHE SPECIFICATIES

  • 10 dagen schilderen
  • Grootte van de muur: H 11.30m x W 14m
  • Acrylverf en spuitbussen
  • Er werd eerst een product aangebracht, zodat de mural later zonder problemen verwijderd kon worden.
  • Locatie: Meistraat 2, 2000 Antwerp.

Bezoek dit kunstwerk met Street Art Cities:
https://antwerp.streetartcities.com/artworks/22496

Met dank aan: Stad Antwerpen en haar topteam – Gerken Hoogwerkers – App All Remove – Street art Antwerpen – De eigenaars van het gebouw en de medewerkers van Het Paleis/De Stadsschouwburg.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Eddy Merckx cycling route

Muurschildering van Eddy Merckx in zijn geboortedorp Koersen, dat kunnen we in Vlaams-Brabant. Wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys…

Bodemleven – Acterra Deinze

Voor bodemspecialist Acterra uit Deinze maakten we een ontwerp geïnspireerd op het bodemleven. Het kunstwerk toont een uitsnede van…

Spoorwegtunnel – Ruisbroek

In opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw transformeerden we de spoorwegtunnel aan het station van Ruisbroek tot een aangename plaats….

PGlas – Tielen

De eigenaars van PGlas in Tielen vroegen ons een tijdloze en tot de verbeelding sprekende muurschildering te maken. Beide…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief