Everberg – Kortenberg

Wie binnenkort nog eens door Kortenberg rijdt, kan er haast niet naast kijken. In de Kruisstraat wordt je begroet door een kleurrijk kunstwerk van het streetart collectief Treepack. Zij realiseerden op vraag van de gemeente Kortenberg een muurschildering die inspeelt op de lokale fauna en flora en met deze blikvanger een blijvende indruk nalaat op alle bewoners en voorbijgangers.

In augustus 2023 deed de gemeente een oproep bij de bewoners van Kortenberg opzoek naar geschikte gevels voor 2 indrukwekkende muurschilderingen. Hierop werden maar liefst 38 inzendingen ontvangen. Uit deze brede selectie koos het collectief Treepack de 2 meest geschikte muren, aldus de Kruisstraat in Everberg en de Dorpsstraat in Meerbeek.

In nauwe samenwerking met de lokale gemeenschap werd gekozen voor het Mexicaans-Spaanse kunstenaarsduo Alegria Del Prado voor de locatie in Everberg. Gebaseerd op feedback van buurtbewoners, heeft het kunstenaarsduo een ontwerp gecreëerd dat de essentie van de buurt weerspiegelt.

Het resultaat van het eerste project in Everberg is nu te bewonderen in de Kruisstraat. De muurschildering toont een figuur met het hoofd van een mus, vergezeld van een rugzak met enkele vogelsoorten die veel voorkomen in de regio van Kortenberg. De mus symboliseert de aanpassingskracht en zorgzaamheid van deze vogelsoort voor de gemeenschap, terwijl de rugzak, die lijkt op een nest, staat voor de verbondenheid binnen de gemeenschap. De vogel kijkt vooruit naar de horizon, wat symbool staat voor de toekomst. Bovendien is de eekhoorn toegevoegd, die vaak voorkomt in de bosrijke omgeving van Kortenberg/Everberg.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Dijleland Gravelroute

Het werk verwijst naar de vele supporters die tijdens het WK wielrennen in 2021 de renners aanmoedigden in hun…

Jong Koersgeweld – Dwars door het Hageland Gravelroute

Het abstracte werk van een fietser te midden van een stofwolk, doet wegdromen naar de wedstrijd ‘Dwars door het…

Jong Koersgeweld – Sven Nys Gravelroute

Het werk van kunstenaar Sam Billen ademt cyclocross. Enkele renners voorovergebogen over hun stuur, ploegen zich een weg door…

Jong Koersgeweld – R. EV 1703 Cycling Route

Het kunstwerk “Rainbow Remco : Aerobullet” toont een monumentaal portret van toptalent Remco Evenepoel. Het portret straalt kracht uit…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief