Gemeentehuis – Lanaken

Een bezoek aan het gemeentehuis in Lanaken wordt binnenkort verwelkomd met een prachtig nieuw kunstwerk. In een samenwerking tussen de Gemeente Lanaken en het kunstenaarscollectief Treepack is het nieuwe rolstoelpad toegankelijker gemaakt door middel van kleurrijke kunst. Het kunstwerk, dat lokale flora en fauna uit de regio afbeeldt, heeft als doel mensen te verbinden, de ingang toegankelijker te maken en de omgeving op te fleuren.

In april 2024 werd er hard gewerkt aan de nieuwe inkomsthal van het gemeentehuis, waarbij aandacht werd besteed aan het verbeteren van de toegankelijkheid voor bezoekers. Het kunstwerk, dat langs het rolstoelpad te bewonderen is, toont verschillende lokale amfibieën, zoals de kikker en een watersalamander met een stekelbaarsje dat zich verschuilt achter een deken van waterplanten. Je kan er ook een bever, kleurrijke libellen en prachtige bloemen in terug vinden.

Gemeente Lanaken zet in de afgelopen jaren aanzienlijk in op street art. In 2021 werd een aantal nutskasten beschildert onder het initiatief ‘Tour Elentrik’. Dit project, geïnitieerd door Treepack, betrekt lokale en professionele artiesten om nutsboxen in de regio te verfraaien. In totaal werden 20 kasten beschilderd op verschillende openbare locaties. Naast het succes van Tour Elentrik zijn er concrete plannen om de gevel van de sporthal te transformeren.

Dit kleurrijke initiatief weerspiegelt de gemeenschappelijke inspanning van de gemeente Lanaken en Treepack om zowel de toegankelijkheid van het gebouw als de schoonheid van de omgeving te verbeteren. Het kunstwerk nodigt bezoekers uit om te genieten van de natuur van de regio. Bovendien draagt het kunstwerk bij aan een levendige en gastvrije sfeer in het gemeentehuis.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Dijleland Gravelroute

Het werk verwijst naar de vele supporters die tijdens het WK wielrennen in 2021 de renners aanmoedigden in hun…

Jong Koersgeweld – Dwars door het Hageland Gravelroute

Het abstracte werk van een fietser te midden van een stofwolk, doet wegdromen naar de wedstrijd ‘Dwars door het…

Jong Koersgeweld – Sven Nys Gravelroute

Het werk van kunstenaar Sam Billen ademt cyclocross. Enkele renners voorovergebogen over hun stuur, ploegen zich een weg door…

Jong Koersgeweld – R. EV 1703 Cycling Route

Het kunstwerk “Rainbow Remco : Aerobullet” toont een monumentaal portret van toptalent Remco Evenepoel. Het portret straalt kracht uit…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief