Internal Growth – ’t Fabriek Hoeselt

Een droom die uitkomt voor Hoeselt. De eenzijdige muur op ’t Fabrieksplein werd omgetoverd tot een wonderbaarlijk kunstwerk. De eerste grote muurschildering in Hoeselt die door het surrealistische gehalte een nieuwe, creatieve en inspirerende wereld vormt voor jongeren.  

In Hoeselt is ’t Fabriek de plek waar jongeren onder een breed aanbod van activiteiten kunnen samenkomen. Daarnaast is het een plaats om gezellig af te spreken onder het genot van een heerlijk drankje. Iedereen is welkom. Er wordt veel samengewerkt met regionale talenten en organisaties met de focus op co-creatie. Alsook ontstond de samenwerking met Treepack om de buitenmuur eens mooi in de verf te zetten.

Het ontwerp zou enkel in een andere tijd of dimensie kunnen bestaan, maar komt toch ergens bekend voor. Op de blauw geverfde muur pronkt een half mannenhoofd waarop een gewichtheffer staat. De oogbollen, die krachtig omhoog worden gedrukt, staren eigenaardig de verte in. Deze bijzondere blik prikkelt om anders naar de wereld te kijken. De drie ronde cirkels die om het geheel zweven staan daarbij symbool voor het verkrijgen van frisse kennis. Het totaalplaatje wordt door diverse bruine bloemen afgekaderd en zorgen mede voor een nostalgisch gevoel.

Naast de prachtige uitstraling staat dit kunstwerk vooral open voor zelfreflectie. De surrealistische insteek creëert een eigen werkelijkheid. De verbeeldingskracht wordt hierbij naar een hoger niveau getild. Het combineren van verschillende elementen is niet alleen een artistieke benadering, maar ook een nieuwe manier van denken. Precies dit stimuleert de Hoeseltse jeugd om met eigen ideeën te komen. Duikend in de denkwereld van de ogenschijnlijk gekke kunstenaar wordt iedereen zelf uitgedaagd om creatieve grenzen te verleggen.

Vanaf nu kunnen jongeren bij ’t Fabriek in Hoeselt met zicht op deze muurschildering hun verbeelding de vrije loop laten gaan, op naar een nieuwe en veelzijdige toekomst.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

265 jaar Brouwerij Martens – Bocholt

Pak je biertje er maar bij want het is tijd om eens goed te proosten. Brouwerij Martens in Bocholt…

Alcayata – KOW Klein Rijsel Leuven

Op het kruispunt van de Klein-Rijselstraat en de Hertog Jan I-straat in Leuven kan je sinds kort een nieue…

Basisschool De Bijenkorf – Herent

Een golf van opwinding overspoelt GO! basisschool De Bijenkorf in Herent, ze zijn namelijk verheugd om hun prachtig opgeknapte…

Organon – Heist-op-den-Berg

De productiefaciliteit van Organon in Heist-op-den-Berg (België) bestaat dit jaar 50 jaar. Gisteren trapte Organon Heist zijn jubileumviering af…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief