Jong Koersgeweld – Cornet Gravelroute

Om de beleving langs de sportieve fietsroutes te verhogen laat Toerisme Vlaams-Brabant tien Street Art kunstwerken aanbrengen in de provincie. Zo kreeg Eddy Merckx eerder al een muurschildering in zijn geboortedorp Kiezegem en verscheen er ook al een kunstwerk in Overijse. Op de gevel van Brouwerij Palm, gelegen op de Cornet Gravelroute in Steenhuffel, prijkt voortaan ‘de Stalen Cyclist’. Het kunstwerk toont de ridder die symbool staat voor het Cornet-bier en die zijn stalen ros op de schouders draagt.

De muurschildering bij Brouwerij Palm is ontworpen en uitgevoerd door Treepack. Dit kunstenaarscollectief, gespecialiseerd in de transformatie van de publieke ruimte via toegankelijke en inspirerende kunst, doet hiervoor beroep op artiesten uit binnen- en buitenland. “Onze kunstenaars hebben hier prachtig werk afgeleverd”, vertelt Junes Bazouz, medezaakvoerder van Treepack. “Voor dit kunstwerk hadden ze ongeveer twee weken nodig om de schets te ontwerpen. Daarna duurde het slechts een tiental dagen om hun werk tot leven te brengen op deze muur. Geen gemakkelijke opdracht, want zoals je kan zien zit er een soort van reliëf in de gevel.”

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Dijleland Gravelroute

Het werk verwijst naar de vele supporters die tijdens het WK wielrennen in 2021 de renners aanmoedigden in hun…

Jong Koersgeweld – Dwars door het Hageland Gravelroute

Het abstracte werk van een fietser te midden van een stofwolk, doet wegdromen naar de wedstrijd ‘Dwars door het…

Jong Koersgeweld – Sven Nys Gravelroute

Het werk van kunstenaar Sam Billen ademt cyclocross. Enkele renners voorovergebogen over hun stuur, ploegen zich een weg door…

Jong Koersgeweld – R. EV 1703 Cycling Route

Het kunstwerk “Rainbow Remco : Aerobullet” toont een monumentaal portret van toptalent Remco Evenepoel. Het portret straalt kracht uit…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief