#MURALS4CHANGE

In Kortrijk werd een grote muurschildering onthuld. Met deze #MURALS4CHANGE trapt 11.11.11 haar jaarlijkste campagne af in wel héél bijzondere omstandigheden…

Het pronkstuk

De 11.11.11-campagne die op 31 oktober van start ging, plaatst dit jaar changemakers in de kijker. Mensen die in hun omgeving het verschil maken voor anderen. Dat zijn sterke individuen die hun nek durven uitsteken en het leven van anderen helpen verbeteren. De organisatie neemt het ‘in de kijker zetten’ dit jaar letterlijk door een grote street art-actie op te zetten. Het pronkstuk van deze murals is te zien op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk.

Het werk kwam tot stand door Treepack-artiest Toon Van Ishoven. Hij maakte een uniek ontwerp dat symbool staat voor deze campagne: handen en armen van verschillende huidskleur dragen een gigantische megafoon.

Het beeld is een metafoor voor alle mensen en activisten die zich overal ter wereld engageren om hun stem te verheffen en een spreekbuis zijn voor levensbelangrijke issues. Om het beeld extra visuele kracht te geven, werkt de artiest met een sterk contrasterend achterliggend kleurvlak, wat op zijn beurt zorgt voor meer diepte in het kunstwerk.

Samen met stad Kortrijk werken we momenteel nog aan verschillende projecten om het straatbeeld op te fleuren, zoals de fietserstunnel aan de ingang van Kortrijk weide, en de onderdoorgang van het viaduct aan de HoWest.

Links

Met dank aan: 11.11.11 & Toon van ishoven

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Eddy Merckx cycling route

Muurschildering van Eddy Merckx in zijn geboortedorp Koersen, dat kunnen we in Vlaams-Brabant. Wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys…

Bodemleven – Acterra Deinze

Voor bodemspecialist Acterra uit Deinze maakten we een ontwerp geïnspireerd op het bodemleven. Het kunstwerk toont een uitsnede van…

Spoorwegtunnel – Ruisbroek

In opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw transformeerden we de spoorwegtunnel aan het station van Ruisbroek tot een aangename plaats….

PGlas – Tielen

De eigenaars van PGlas in Tielen vroegen ons een tijdloze en tot de verbeelding sprekende muurschildering te maken. Beide…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief