NMD_V3 Campagne – Brussel

De Adidas NMD-sneakers zijn nu te ontdekken op wel een hele bijzondere manier. Een iconische schoen uit de collectie krijgt een hele unieke uitstraling door de creatie van een gigantische muurschildering. Kunstenaarscollectief Treepack en Media Field zijn samengekomen met Adidas om aan dit geweldige street art project te werken. Dit kunstwerk is niet te missen aan Brussel Zuid Station.

De sneaker uit de nieuwe collectie van Adidas wordt gedragen door internationale ster Karim Mustafa Benzema, een Franse voetballer die doorgaans als aanvaller speelt. Benzema lijkt levensecht door het gebruik van precieze details. In samenwerking met Treepack wist uitvoerend kunstenaar Flake (Linus Haertjes) dit project zo realistisch mogelijk uit te werken. “Geef mij een foto en ik zal dit in kleur en vorm op de muur weten te realiseren”  Aldus Flake.

Door het combineren van verf en spuitbussen heeft de zijkant van het gebouw een kleurrijke metamorfose gekregen. Vele liters verf zijn gebruikt om de muur van maar liefst 30 meter hoogte te kunnen bedekken. Het waren twee weken de volle uren hard doorwerken om het finale plaatje compleet te krijgen. Het resultaat is al vanaf een afstand te zien.

Als extra bijzondere beleving begint Benzema in de nacht sfeervol te stralen door een geanimeerde lichtshow. Over het kunstwerk wordt een projectie gezet dat het werk doet oplichten. Het beeld scoort zo wat extra overweldigende ogen van voorbijgangers. In het donker kan de sneaker van Adidas extra goed gespot worden.

Treepack is gespecialiseerd in het verfraaien van publieke ruimtes. In de afgelopen jaren transformeerden ze talrijke gebouwen en openbare plaatsen met muurschilderingen en street art, tot prachtige kunstwerken. Meer en meer gebruiken ze de kracht van participatie om toegankelijke kunst te creëren voor een breed publiek.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Eddy Merckx cycling route

Muurschildering van Eddy Merckx in zijn geboortedorp Koersen, dat kunnen we in Vlaams-Brabant. Wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys…

Bodemleven – Acterra Deinze

Voor bodemspecialist Acterra uit Deinze maakten we een ontwerp geïnspireerd op het bodemleven. Het kunstwerk toont een uitsnede van…

Spoorwegtunnel – Ruisbroek

In opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw transformeerden we de spoorwegtunnel aan het station van Ruisbroek tot een aangename plaats….

PGlas – Tielen

De eigenaars van PGlas in Tielen vroegen ons een tijdloze en tot de verbeelding sprekende muurschildering te maken. Beide…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief