Street art in Herentals

De gemeente Herentals heeft in samenspraak met Treepack enkele locaties omgetoverd tot kunstzinnige vertoningen. We hebben zoveel mogelijk de lokale jeugd en de buurt betrokken in het ontwerpproces. Het resulteerde in 5 locaties die nu bewoners en bezoekers verblijden met een kleurrijke overlading van street art.

VEST

Voor de eerste locatie in Vest besloot kunstenaar Alain Welter zich te wijden aan de geschiedenis van de streek. Omdat wielrennen erg populair is in Herentals, illustreerde hij de legendarische wielrenners (zoals: Rik Van Looy, Wout van Aert en Sanne Cant) en ontwierp hij ook enkele dierlijke personages om het ontwerp een humoristisch tintje te geven.

Om variatie in het ontwerp te brengen, koos Alain Welter bewust om geen doorlopend ontwerp te maken, maar een constante afwisseling te creëren tussen portretten, stadslandschap, botanische elementen en typografie. Op deze manier ontdek je zo verschillende verhalen, of je nu de gelegenheid krijgt om de hele muur te bekijken of niet.

 

SKATEPARK

Ook het skatepark in Herentals kreeg het geluk verrijkt te worden met een speelse muurschildering. Street artist Simon Mannaerts die gefascineerd is door mensen en bewegingen heeft in kleuren en lijnen een passend ontwerp gezet op de aanliggende muur bij het skatepark.

 

DORPSHUIS MORKHOVEN

Een uniek ontwerp vertoont zich nu op het Dorpshuis Morkhoven. Het beschilderbare oppervlakte van ca. 30m² kreeg van kunstenaar Larsen Bervoets een zeer experimenteel en abstract karakter. Gefascineerd door de interactie van kleur en ruimte, gecombineerd met perspectief, het menselijk standpunt en natuurlijk licht versus schaduwspel. De muur is plat maar krijgt door de combinatie van deze elementen een driedimensionaal karakter.

2D of niet 2D, dat is de vraag…

 

NOORDERWIJK

Een van de artiesten die ook heeft meegewerkt is Sofie Joblin, die zelf in Herentals woont. Zij heeft de schutting in Noorderwijk, in het paadje tussen het dorpsplein en de Oude Dreef, helemaal tot leven gebracht met magische vormen. Een speelse uitstraling met levendige planten en lieflijke dieren die voorbijgangers begroeten.

 

VOETGANGERSTUNNEL

Afsluitend kreeg ook de voetgangerstunnel bij het station in Herentals een opknapbeurt door het ontwerp van Sam Billen, gespecialiseerd in het realiseren van conceptuele muurschilderingen voor zowel Treepack als daarbuiten. Elke passant wordt op een magische wijze ondergedompeld tijdens zijn wandeling doorheen de tunnel. De Herentalselaar is de naam van de boom die letterlijk de verbinding maakt tussen de beide zijdes van de voetgangerstunnel. Het is een magische boom waarvan de aders zichtbaar energie en vitaliteit uitstralen. Wanneer er doorheen de tunnel wordt gewandeld bevindt men zich aan de voet van de boom die aan de ene kant uitmondt in een waterplas en aan de andere kant in een vruchtbare bodem. Nieuwsgierige dieren zijn te ontdekken. Door de lichtinval en de goudachtige, warme atmosfeer brengt het kunstwerk een sprookjesachtige ervaring met zich mee.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Dijleland Gravelroute

Het werk verwijst naar de vele supporters die tijdens het WK wielrennen in 2021 de renners aanmoedigden in hun…

Jong Koersgeweld – Dwars door het Hageland Gravelroute

Het abstracte werk van een fietser te midden van een stofwolk, doet wegdromen naar de wedstrijd ‘Dwars door het…

Jong Koersgeweld – Sven Nys Gravelroute

Het werk van kunstenaar Sam Billen ademt cyclocross. Enkele renners voorovergebogen over hun stuur, ploegen zich een weg door…

Jong Koersgeweld – R. EV 1703 Cycling Route

Het kunstwerk “Rainbow Remco : Aerobullet” toont een monumentaal portret van toptalent Remco Evenepoel. Het portret straalt kracht uit…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief