What Happens in the Box Stays in the Box – Kuurne

Voor de vijftiende verjaardag van de Kubox deed gemeente Kuurne beroep op de expertise van Treepack om een tijdloze muurschildering te creëren. Het kunstenaarscollectief ontwierp voor de zijgevel van de evenementenhal een monumentaal kunstwerk dat inspeelt op de geschiedenis en activiteiten van deze bijzondere ontmoetingsplek. Na twee weken schilderen is het werk afgerond en kunnen toeschouwers van her en der het kunstwerk komen bewonderen.

Het kunstwerk getiteld ‘What happens in the box stays in the box’ werd meteen de grootste muurschildering uit de regio. Naast het formaat is ook de uitvoering van het werk noemenswaardig. Door gebruik te maken van een combinatie tussen realisme en figuratieve elementen ontstond er een gebalanceerd resultaat dat de verbeelding van de toeschouwers aanwakkert. Het kunstwerk werd bewust tijdloos en onherkenbaar ingevuld. Het personage is dan ook een symbool voor alle inwoners van Kuurne.

Ontwerpstudie

Het ontwerp voor het kunstwerk ‘What happens in the box stays in the box’ vindt haar inspiratie enerzijds in de functie die Kubox vervult in de gemeente en anderzijds in het architecturale kenmerk van het gebouw als zijnde ‘a box in a box’.

Kubox is een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, elkaar inspireren en waar mensen zich kunnen ontplooien en hun persoonlijkheid op expressieve wijze kunnen uitdrukken. Het kunstwerk staat als het ware metafoor voor deze visie en zal mede dankzij haar monumentaliteit een iconische rol vervullen in de openbare ruimte.

Een anoniem, tijdloos en expressief personage voert een soort poppentheater op in een box. De ezelpoppen die de opvoering verzorgen dienen de toeschouwer te inspireren en daarenboven in al hun subtiliteit te verwijzen naar de activiteiten die plaatsvinden in Kubox. De ezels verwijzen op hun beurt dan weer naar de Kuurnse folklore die alom bekend is binnen de gemeente.

In het kunstwerk zitten bovendien enkele leuke knipogen die de toeschouwer kan ontdekken. Zo refereren de smileys op de schoenen van het personage naar het feit dat elke mens hier een glimlach cadeau krijgt. Daarnaast verwijst de kleding van het personage naar diversiteit binnen de gemeenschap.
De stempel op de hand van het personage brengt de identiteit van het gebouw letterlijk naar de voorgrond. Tot slot maken de ‘geknutselde’ wolken een overgang naar de werkelijke lucht en brengen het personage met zijn hoofd in de wolken. De architectuur van het gebouw wordt in het kunstwerk betrokken door het juiste perspectief en een uitgewerkt schaduwspel waardoor muurschildering een optische vervorming krijgt.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Eddy Merckx cycling route

Muurschildering van Eddy Merckx in zijn geboortedorp Koersen, dat kunnen we in Vlaams-Brabant. Wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys…

Bodemleven – Acterra Deinze

Voor bodemspecialist Acterra uit Deinze maakten we een ontwerp geïnspireerd op het bodemleven. Het kunstwerk toont een uitsnede van…

Spoorwegtunnel – Ruisbroek

In opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw transformeerden we de spoorwegtunnel aan het station van Ruisbroek tot een aangename plaats….

PGlas – Tielen

De eigenaars van PGlas in Tielen vroegen ons een tijdloze en tot de verbeelding sprekende muurschildering te maken. Beide…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief