Sint-Jozefschool – Scherpenheuvel-Zichem

De wereldbekende Spaanse kunstenaar Zesar Bahamonte zocht de rust van Schoonderbuken te Scherpenheuvel op om er een prachtig nieuw street art kunstwerk te creëren. ‘Het is een eer dat ik dit kunstwerk kan realiseren in België’, aldus Zesar. Met dit street art werk wilt hij de bewoners van Scherpenheuvel verbinden ongeacht afkomst, geloofsovertuiging, huidskleur, politieke voorkeur en cultuur. Een kleurenpalet van diverse identiteiten vormt zo een erg interessant canvas.

Leuvens kunstenaarscollectief Treepack en stad Scherpenheuvel hebben de afgelopen jaren meermaals samengewerkt om meer kunst in de straten te brengen. Het project werd enkele jaren geleden afgetrapt met ’t Voske, een muurschildering van lokaal talent Tuzq, waarna bekende kunstenaars uit het buitenland volgden en ook wat meer kleur brachten rond Scherpenheuvel. Ondertussen breidt het portfolio van de stad uit en staat de volgende muurschildering van een street art-grootgewicht al op de planning. De werken van onder andere Tellas, Lucia Biancalana, Tuzq en Zesar Bahamonte maken van de stad Scherpenheuvel een echt openluchtmuseum

De afgelopen week was het tijd om de Sint-Jozef school te Schoonderbuken ook onder handen te nemen door de internationaal gerenommeerde kunstenaar Zesar Bahamonte. Deze creatieve duizendpoot wilt de bewoners van Scherpenheuvel verbinden, een perfecte match met kunstenaar, locatie en zijn omgeving. De insteek van dit werk werd het thema samenleving en de relatie tussen de verschillende mensen, een belangrijke thematiek die de leidraad vormt voor het oeuvre van de kunstenaar.

Zesar vertrekt vanuit het gegeven van individualisme. Wanneer we als mens alleen door het leven gaan nemen we een symbolisch kleurenpallet met ons mee. De artiest gelooft er in dat elke persoon een gamma aan kleurvariaties opbouwt op basis van ervaringen, gevoelens en persoonlijke overtuiging.

Wanneer we onze krachten bundelen en samenkomen met andere mensen, in relaties van liefde, werk of eender welke situatie in het leven, creëren we een samenspel van deze kleurenpaletten en kunnen we nieuwe dimensies en kleuren ontdekken. Daarom wordt het werk gekenmerkt door een gelaagdheid die nieuwe inzichten blootlegt. ‘ vertelt Zesar trots over zijn kunstwerk.

Om deze thematiek te projecteren op een basisschool wilt de artiest ook de jongste toeschouwers onder ons inspireren in een sociale maatschappij en hen laten dromen over hun toekomst.  Het is al langer duidelijk dat straatkunst zorgt voor meer sociale cohesie tussen de bewoners en kan werken als inspiratie voor de jongsten onder ons.

Op het kunstwerk kan je verschillende personages zien in een simpel maar tijdloos kleurenpallet. Dit is een bewuste keuze van de artiest. ‘De kleurentransparantie creëert de samenkomst van de verschillende identiteiten’ luidt het. Het vormelijke aspect van het kunstwerk toont personages uit verschillende invalshoeken. Deze symboliek loopt parallel met de grote diversiteit in onze samenleving. Denk aan afkomst, geloofsovertuiging, politieke voorkeur, cultuur, etc… Iedereen bepaalt een eigen richting.‘

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Eddy Merckx cycling route

Muurschildering van Eddy Merckx in zijn geboortedorp Koersen, dat kunnen we in Vlaams-Brabant. Wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys…

Bodemleven – Acterra Deinze

Voor bodemspecialist Acterra uit Deinze maakten we een ontwerp geïnspireerd op het bodemleven. Het kunstwerk toont een uitsnede van…

Spoorwegtunnel – Ruisbroek

In opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw transformeerden we de spoorwegtunnel aan het station van Ruisbroek tot een aangename plaats….

PGlas – Tielen

De eigenaars van PGlas in Tielen vroegen ons een tijdloze en tot de verbeelding sprekende muurschildering te maken. Beide…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief