Koningshofwegtunnel Zonhoven

Grootste muurschildering van Limburg te bewonderen in Zonhoven

Wij gingen samen in zee met Zonhoven om de grootste muurschilderingen van Limburg te realiseren. Met maar liefst 615 m² is dit reusachtige openlucht-kunstwerk een pronkstuk geworden voor de regio. De muurschilderingen spelen in op de plaatselijke omgeving en de overvloedige aanwezigheid van natuurgebieden uit de streek.

Het doek voor dit werk is gelegen op de Koningshofweg en wordt momenteel benut als fiets -en autotunnel. Om in te spelen op de fietscultuur in het Limburgse werd er dan ook gekozen voor de verbindende thema’s fauna & flora, mobiliteit en natuurbeleving. Het volledige project staat in teken van de symbiose tussen mens en dier. Een beleving van fauna & flora zonder daarbij hun leefomgeving aan te tasten.

Verbinden van mens en natuur

Dit imposante openlucht kunstwerk toont op een unieke manier waar Zonhoven en de ruime regio voor staan: samenwerking tussen mens en dier, duurzaamheid en natuurbehoud. De gemeente Zonhoven is gelegen in een gebied omringd door prachtige natuurgebieden. Het is dan ook vanzelfsprekend dat er in het kunstwerk wordt gespeeld met dit groene gegeven. Verschillende lokale dieren en planten komen aan bod. Dit is natuurlijk niet verwonderlijk aangezien de gemeente grenst aan De Wijers; het land van de 1001 vijvertjes.

IN THE PRESS:

Met dank aan: Provincie Limburg

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

265 jaar Brouwerij Martens – Bocholt

Pak je biertje er maar bij want het is tijd om eens goed te proosten. Brouwerij Martens in Bocholt…

Alcayata – KOW Klein Rijsel Leuven

Op het kruispunt van de Klein-Rijselstraat en de Hertog Jan I-straat in Leuven kan je sinds kort een nieue…

Basisschool De Bijenkorf – Herent

Een golf van opwinding overspoelt GO! basisschool De Bijenkorf in Herent, ze zijn namelijk verheugd om hun prachtig opgeknapte…

Organon – Heist-op-den-Berg

De productiefaciliteit van Organon in Heist-op-den-Berg (België) bestaat dit jaar 50 jaar. Gisteren trapte Organon Heist zijn jubileumviering af…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief