Phases – Russ in Eindhoven

Meer dan 200.000 bezoekers per dag. Een behoorlijk aantal voor slechts één muurschildering, vind je niet?

Samen met Russ, een kunstenaar uit Zuid-Frankrijk, zijn we naar Eindhoven afgereisd om twee zeer atypische muren te bewerken. Twee vlakken van 75 meter lengte, op een van de drukste kruisingen in de stad. In totaal konden we wel 16 rijstroken voorbij horen komen terwijl we aan deze zware betonconstructie werkten. De 45-graden glibberige helling was ook een uitdaging, maar na een paar dagen word je uiteindelijk beste vrienden.

Phases is een ontwerp afkomstig uit de handen van Russ, een illustrator, schilder en in een ver verleden een productontwerper. Hij creëerde dit stuk om ons te laten zien hoe het leven evolueert.
Dit kunstwerk is speciaal gemaakt om aan te sluiten bij de specifieke kenmerken van de muur en de omgeving. Vanwege de grote verkeersstroom is het leesbaar gemaakt voor voetgangers, fietsers en zelfs voor mensen in voertuigen. De vloeiende vormen en het idee van circulatie maken het makkelijker te begrijpen in deze vrij kleine ruimte

Als je de wanden naast elkaar zou zetten, zie je een tegengestelde symmetrie ontstaan. De natuurlijke elementen zoals bladeren en wijnstokken tonen een constante groeibeweging, met sommige in een jonge en groeiende fase, terwijl andere hun einde naderen. Deze beweging wordt versterkt door het creëren van diepte door middel van lijnwerk en verschillende ovaalvormige objecten, en natuurlijk het gebruik van lichte versus donkere kleuren in het palet.

Dit kunstwerk toont een materie en de werkelijkheid in een verscheidenheid van voorstellingen: Er is een wetenschappelijke benadering (elementen zoals deeltjes, atomen, zwarte gaten…) die overvloeit in een meer figuratieve manier van visualisaties (bladeren, kruipers, harige verstrengelingen, sterren…). Kortom, je wordt ondergedompeld in een reis van een microscopische wereld naar het oneindig grote.

“Phases” is onderdeel van een groter project genaamd “Tunnel Vision”, waarbij viaducten, tunnels en soortgelijke structuren worden getransformeerd. Het beoogt een veiligere en aangenamere ervaring voor fietsers en voetgangers die door deze gewoonlijk donkere en ongemakkelijke plaatsen rijden. Bovendien ontmoedigt het kunstwerk vandalisme zoals graffiti-tagging.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

  • Twee murals van elk 75 m lang op ongeveer 2 m hoogte
  • Totale oppervlakte: 300 m2
  • Materiaal: gestort beton
  • Dagen geschilderd: 13
  • 60 spuitbussen
  • 85 liter of acrylverf
  • 350 kilometer afgelegd met de fiets
  • Dagelijks 1 200 000 voorbijrijdende voertuigen
  • Krentenbollen gegeten: +/- 60 per persoon.
Met dank aan: The city of Eindhoven for creating this opportunity for us, thanks to Jamal for always helping us out when needed, and thanks to the artist, Russ, for his perseverance, good mood and love for cheese and beer. A special thanks to Gerken Hoogwerkers, who delivered the beautiful and shiny lift, custom fit with a large platform to make our lives easier.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Dijleland Gravelroute

Het werk verwijst naar de vele supporters die tijdens het WK wielrennen in 2021 de renners aanmoedigden in hun…

Jong Koersgeweld – Dwars door het Hageland Gravelroute

Het abstracte werk van een fietser te midden van een stofwolk, doet wegdromen naar de wedstrijd ‘Dwars door het…

Jong Koersgeweld – Sven Nys Gravelroute

Het werk van kunstenaar Sam Billen ademt cyclocross. Enkele renners voorovergebogen over hun stuur, ploegen zich een weg door…

Jong Koersgeweld – R. EV 1703 Cycling Route

Het kunstwerk “Rainbow Remco : Aerobullet” toont een monumentaal portret van toptalent Remco Evenepoel. Het portret straalt kracht uit…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief