The Lady and the Architect

Deze mural voor een architectenbureau vlak naast de drukke Leuvense Ringweg maakt deel uit van het masterplan om een vergeten hoek van de stad in de kijker te plaatsen.

Het verhaal

Voor DMOA architects, een Leuvens architectuurbureau werd ons gevraagd om een mural te maken voor de kale muur waar ze elke dag op kijken. In 2017 werd hun eigen kantoor gerenoveerd en nu is het de beurt aan het gebouw aan de overkant van de straat. Het volledige stuk achter het recent gebouwde kantoor is een vergeten hoekje van de stad dat volledig is begroeid met planten. Het riviertje De Molenbeek stroomt erdoor en verbindt verschillende parken in de buurt met een historische waarde.

Om de buurt te herwaarderen besloten de architecten om een plan uit te tekenen waarin voorbijgangers een beetje gezelligheid konden terugvinden en deze pas aangelegde groene zone. Om deze groene oase in de stad te verbinden met de buitenwereld is het visuele aspect een ideale manier om de aandacht van nieuwkomers die dit stadsgedeelte nog niet ontdekt hebben te trekken

Het onderwerp van deze mural is een knipoog naar de oude natuurlijke geschiedenis van de volledige stadsrand, afgekruid met ideeën van de architecten en de artiest zelf. Het onderste deel verwijst naar het oude landschap net buiten de stad en meer specifiek naar de Molenbeek Vallei. Er werd een verticale stalen draad toegevoegd waarlangs hop en clematis de komende jaren hun weg naar boven kunnen zoeken.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Totale oppervlakte: 144 m2

Materiaal: bepleisterde muur

Breedte: 15m

Hoogte: 14m

Samenstelling: spuitbussen

Duur project: 6 dagen

The Lady and the Architect is located near the offices of DMOA architects: Erasme Ruelensvest 21c, Leuven (Belgium)

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Eddy Merckx cycling route

Muurschildering van Eddy Merckx in zijn geboortedorp Koersen, dat kunnen we in Vlaams-Brabant. Wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys…

Bodemleven – Acterra Deinze

Voor bodemspecialist Acterra uit Deinze maakten we een ontwerp geïnspireerd op het bodemleven. Het kunstwerk toont een uitsnede van…

Spoorwegtunnel – Ruisbroek

In opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw transformeerden we de spoorwegtunnel aan het station van Ruisbroek tot een aangename plaats….

PGlas – Tielen

De eigenaars van PGlas in Tielen vroegen ons een tijdloze en tot de verbeelding sprekende muurschildering te maken. Beide…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief